top of page
Tomaž Kozlevčar 

Skladatelj in aranžer, glasbeni producent in dirigent, pevec in pianist.Tomaž Kozlevčar je svoje prvo glasbeno delo 'Ljubezen iz šolskih dni' zapel na vinilni single plošči leta 1974, danes pa njegov glasbeni opus obsega več kot 450 skladb in aranžmajev. Med njimi so verjetno najbolj znane priredbe gospela in spirituala iz zadnjih dveh desetletij ustvarjanja z NEW SWING QUARTET-om, vpadljive vokalne skladbe za ritmični zbor PeRpEtUum JazZiLe, ki mu dirigira in ga umetniko vodi, in skladbe s prvih ploč nekaterih  slovenskih solistk in skupin kot so Alenka Godec, Marta Zore, Irena Vrčkovnik, Pop Design, PINOCCHIO. Zapel in zaigral, priredil in posnel je glasbo za filma 'Poletje v školjki' I. in II. Vplivno deluje tudi na 'a capella' jazz in pop področju, saj vodi žirijo na festivalu 'SREDI ZVEZD' in je producent skupine XPLOZION .

​

 

 

Na seznamu oderskih in studijskih sodelovanj najdemo tudi Nušo Derenda, Regino, Heleno Blagne, Josipo Lisac, Oliverja Dragojeviča, Ota Pestnerja, Alfija Nipiča, Slavka Ivančiča, Mirana Rudana, Jana Plestenjaka, Zorana Predina, 6pack čukurja, Grego Avsenika, Bit, Divas,... Uglasbil je tudi otroško poezijo Neže Maurer in priredil več slovenskih ljudskih pesmi, koncertiral tudi z Golden Gate Quartetom, The Brown Sisters, The Ladies of Song in Wardom Swinglom (USA), BR6 (BR), Man Sound-om (UA), aranžiral in produciral tudi za Walterja Schachnerja (A), Vocalico (I), Shirlie Roden (GB), snemal z Janezom Lotričem, Mojco Zlobko, Juanom Vasletom, Janijem Golobom, Ratko Divjak Bandom, pa z Big Bandom in s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Big Bandom HTV, Ljubljanskim godalnim kvartetom, APZ Tone Tomič in se kalil celo ob Bojanu Adamiču, Jožetu Privsku in Miljenku Prohaski.


Sodeloval je na festivalih Slovenska popevka, Melodije morja in sonca, Orion, Festival Ljubljana, Lent, festival Groblje, Splitski in Opatijski festival, Zagreb Jazz Fair Piazza Grande ter Jazz Fest Novigrad (dvakratni dobitnik hrvaške glasbene nagrade 'Porin'), MESAM (YU), Euromusica Linz in Vokal-Total Graz (A) (večkratni dobitnik Ward Swingle Award), Panjevjezis Jazz Festival (LT), Festival nemega filma Pordenone in Festival božičnih pesmi Udine (I), Congregation of Southern Baptist Churches (USA), IVGF Tillburg(NL) (diploma 'Phill Matson's Arranging Masterclass'), Fool Moon (H), Vocal Zone (UA), World Choir Games '08 (zlati odličji v jazz in pop kategoriji), The Real A Capella Festival (SE) ('A Capella  Arranging Master Class' with 'The Real Group')
Rad se spominja koncertnih turnej in nastopov na nacionalnih TV hišah v vseh sosednjih državah in drugod po Evropi, nepozabna je bila dvomesečna koncertna turneja in TV nastop na CBN v ZDA ali enomesečna turneja v Argentini in Braziliji. Poleg številčnih nagrad in priznanj doma in v tujini je s skupino New Swing Quartet tudi eden najmlajših dobitnikov 'Viktorja' za življenjsko delo. Glasbeni muzej skupine dosežke krasi mestu Šentjur!


V svojih plodnih desetletjih je vedno prepletal in dopolnjeval ustvarjalsko, poustvarjalsko in glasbeno-producentsko dejavnost, pri svojem ustvarjanju pa je rad črpal tako iz resne kot iz zabavne glasbe in jazza. Pravzaprav preseči navidezne bariere med glasbenimi zvrstmi in glasbo ocenjevati zgolj po kriteriju kakovosti.

  • LinkedIn App Icon
  • YouTube Reflection
bottom of page