top of page
Tomaž o svojih dosežkih: 

''V svojih plodnih desetletjih sem vedno prepletal in dopolnjeval ustvarjalsko, poustvarjalsko in glasbeno-producentsko dejavnost, pri svojem ustvarjanju pa rad črpal tako iz resne kot iz zabavne glasbe in jazza. Pravzaprav želim preseči navidezne bariere med glasbenimi zvrstmi in glasbo ocenjevati zgolj po kriteriju kakovosti.''

PRIZNANJA:

  • VIKTOR za življensko delo 2007!

 

 

 

KLIK za povezavo!Viktorja za življenjsko delo so dobili New Swing Quartet.

Utemeljitev Akademije Viktor:

Redki ustvarjalci se zasidrajo v srca gledalcem in poslušalcem in ostanejo tam dolga desetletja. Televizijskim voditeljem se po navadi odpovedo, filmske zvezde izgubijo boj z gubami, glasbenikom začne škripati glas. Res? Poznamo vsaj eno izjemo. Konec šestdesetih, Slovenija. Skupinica mladih pevcev se odloči za slog, ki poslušalcu ni tako blizu kot harmonika ali vse bolj prisotni rok. Uberejo svojo pot, po mnenju nekaterih primernejšo za ZDA kot za domovino. O, kako so se kritiki ušteli! 40 albumov, 40 let, nepregledno število koncertov in odrskih nastopov, decibeli in decibeli aplavzov, tisoči, deset- in stotisoči poslušalcev ... Spiritual, jazz, gospel, predelave klasik, duhovni napevi, nepozabne praznične izvedbe melodij in besedil, ki sežejo v srce poslušalcu in kritiku ... Pogosto so nastopali tudi samostojno, a vselej so se nato spet zbrali in v zasedbi, ki smo je bili vajeni štiri desetletja, spet navdušili. Na njihove pesmi nas vežejo spomini, na njihove podobe anekdote in asociacije.  In zdaj, ko so se poslovili, se še bolj zavedamo njihove enkratnosti, čudovitosti, nepozabnosti.

Viktorja za življenjsko delo premejo za štiri desetletja vrhunskega glasbenega ustvarjanja člani najbolj standardne postave legendarne četverice. Dare Hering, Tomaž Kozlevčar, Marijan Petan in Oto Pestner –  New Swing Quartet.

 

 

 

 

  • VIKTOR za posebne dosežke 2009! 

 

S skupino Perpetuum Jazzile

Več miljonski youtube ogled pesmi AFRICA!KLIK za povezavo!Utemeljitev Akademije Viktor:

Perpetuum Jazzile (Utemeljitev: Deževna ploha še ni požela tolikšnega navdušenja, kot jo je ta. Kot bi se usula sredi puščave! Osem milijonov ljudi si je vzelo čas in se ji prepustilo, da jih ponese v temno deželo, kjer se ploha razdivja v nevihto. Če bi jo le slišali, ne bi verjeli, da sta grom in strela del skladbe, izvedene zgolj vokalno. Zato jo je bilo treba videti! Dandanes najdemo redko koga, ki si je na najpopularnejšem spletnem video servisu Youtube ne bi ogledal. V mesecu dni je posnetek zbral več kot tisoč petsto občudujočih komentarjev. V petih mesecih po objavi je presegel osem milijonov ogledov. Za to ekstravagantno izvedbo in izjemen spletni dosežek se je zasedbi Perpetuum Jazzile poklonila tudi ameriška skupina Toto, ki je skladbo prvič izvedla v začetku osemdesetih let. Čeprav vokalna zasedba Perpetuum Jazzile ni avtorica skladbe Africa, je himno kot ambasador Slovenije ponesla v najbolj odmaknjene kotičke sveta, zato zboru podeljujemo viktorja za posebne dosežke.

  • Dvakratni dobitnik hrvaške glasbene nagrade

  PORIN

 

 

 

 
 

  •   Večkratni dobitnik Vokal-Total Graz 

   Ward Swingle Award  • Posebna pohvala

  Southern Baptist Churches (USA)
  • diploma

  Phil Matson's Arranging Masterclass

 

  • Večkratni dobitnik nagrade 

  ZLATI PETELIN

  • Priznanje

AMBASADOR ZNANJ   (Life Learning Academia)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
​in druge...

Več o dosežkih si preberite tukaj:

bottom of page